Medlemskapsformer

Ordinarie medlemskap 480kr

Ordinarie medlem betalar förbundsavgift och lokal avgift. Du kan vara ordinarie medlem i flera klubbar. Då betalar du bara en förbundsavgift, men lokal avgift till varje klubb som du är medlem i.

Lokal medlemskap 130kr

Om du redan är medlem i en annan klubb, familjemedlem eller ungdom betalar du endast det lokala medlemskapet till just denna klubb.

Familjemedlemskap 110kr

Familjemedlem betalar endast lokal avgift. Förutsättningen är att någon i din familj, i samma hushåll, redan är ordinarie medlem och att du blir medlem i samma klubb eller klubbar. (I medlemskapet ingår inte tidningen Brukshunden. Den skickas bara till den ordinarie medlemmen.)

Utlandsmedlemskap 510 kr + 130 kr

Utlandsmedlem betalar förbundsavgift plus lokal avgift. Förbundsavgiften är lite högre på grund av högre administrativa kostnader.

Ungdomsmedlemskap 300kr

Ungdomsmedlem är mellan 7 och 25 år. Gå med i Sveriges Hundungdom (SHU) och välj Svenska Brukshundklubben som specialklubb. Då får du två medlemsskap för priset av ett.

SHU erbjuder egna verksamheter, som oftast hålls på våra lokalklubbar. Samma år som du fyller 26 år går ditt medlemsskap automatiskt över till Brukshundklubben.

Man betalar ALLTID fullt medlemskap om 480 kr om man inte är tidigare medlem i en SBK-förening och inte har någon familjemedlem som är det. För att bli medlem går du in Här!

Information angående medlemskapet

I medlemsavgiften till Svenska Brukshundklubben ingår en förbundsavgift och en lokal avgift. Båda avgifterna betalas samtidigt (sker automatiskt). Alla medlemsskap är fullgoda och ger samma rättigheter.

Förbundsavgiften är 380 kronor per år inom Sverige. I den ingår bland annat sex nummer av tidningen Brukshunden.

Första medlemsåret betalar du medlemsavgiften direkt till den lokala klubben eller rasklubben. Andra året får du en avi från förbundskansliet som hanterar din medlemsbetalning till klubben fortsättningsvis.